ارده و خواص آن
ارده نام نوعی غذاست که از کنجد کوبیده شده به دست میآید. ارده خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است. ارده فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و بهعبارتی صددرصد طبیعی است.
مقدار در هر
|
(انرژی (کیلوکالری ۵۹۴ |
چربی کل | ۵۴ گرم |
چربی اشباع | ۸ گرم |
چربی چنداشباعنشده | ۲۴ گرم |
چربی تکاشباعنشده | ۲۰ گرم |
کلسترول | ۰ میلی گرم |
سدیم | ۱۱۵ میلی گرم |
پتاسیم | ۴۱۴ میلی گرم |
کربوهیدرات کل | ۲۱ گرم |
فیبر غذایی | ۹ گرم |
قند | ۰٫۵ گرم |
پروتئین | ۱۷ گرم |
ویتامین آ | ۶۷ IU | ویتامین ث | ۰ mg |
کلسیم | ۴۲۶ mg | آهن | ۹ mg |
ویتامین د | ۰ IU | ویتامین ب۶ | ۰٫۱ mg |
ویتامین ب۱۲ | ۰ µg | منیزیم | ۹۵ mg |
در کتب طب سنتی با نام رهشی امده است و ان عبارت است از کنجد پوست گرفته بریان که نرم ساییده شده باشد و به صورت مایع در اید و روغن ان را نگرفته باشند .
از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم وتز است . و از مظر خواص معتقدند که برای تقویت نیروی جنسی و تقویت بدن مفید است . اگر به طور غلیظ خورده شود دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین می برد برای رفع این عوارض آن را باید با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد .
* ارده نرم کننده ی سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند و مسکن درد ان است هم چنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد .
* در مناطق خاور دور از نظر خواص دانه ی کنجد متفق القول اید که مغذی و نرم کننده است . برای نرم کردن سینه مفید است و ملین و مسهل است .
* مدر قاعده آور است .
دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود .
* این دانه ها به عنوان پاد زهر مورد توجه است و به علاوه برای معالجه ی بی حسی ، کرختی ، فلج ، یبوست و کاهش فشار خون بالا تجویز می شود .
* هم چنین برای رفع بیماری ها ی رحم توصیه می شود .
* مدر قاعده اور است . دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود .
* همچنین برایرفع بیماری های رحم توصیه می شو . روغن دانه های کنجد جانشین برتری برای روغن زیتون است و به عنوان ظرف برای تهیه پمادها ، ماده مفیدی است و برای این کار باید سر را با آن مالش داد .
* برگهای کنجد لعاب زا می باشد و نرم کننده و محلل است دم کرده ن برای ردشد موی سر نافع است دم کرده گیاه کامل مدر است.
خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژیزا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب میشوند.
اما حواستان باشد که هر دوی این مواد به غیر از انرژیزا بودن، درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کمتحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰دقیقه پیادهروی منظم ندارید یا ورزش نمیکنید، بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را میکشد.
** ارده و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردیخوردن.
** قند حلواارده و حلواشکری و شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کمضرر (گلوکز و ساکاروز)، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن را به آنها توصیه نمیکنیم.
به تازگی دو کارخانه به تولید حلواارده برای بیماران دیابتی پرداختهاند که در آن از قند مصنوعی و بیضرر استفاده شده است.
** آن کلسترول را کاهش میدهد.
** از کنجد در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده میشود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است.
** به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظهشان هم میشود.
** شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب»و «ث» دارد و در ضمن ضدنفخ هم هست.
** همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن میشود و کارشناسان تغذیه آن را پاککننده بقایای غذاها در روده و معده میدانند. البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و به خونسازی نیز کمک میکند.
** شیره انگور و خرما، هر دو تسکیندهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.
** در ترکیب غذایی خرما، فسفر و آهن وجود دارد که مصرف شیره خرما در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلولهای عصبی و در ضمن مانع ایجاد کمخونی در افراد میشود.
** شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرممزاجها موجب غلیظ شدن صفرایشان میشود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوههای تازه با طبیعت سرد است.
متن تستی